نظارت بر واحد مالی جهت کنترل اسناد حسابداری:

واحد مالی و حسابداری در شرکت ها اعم از اینکه بزرگ باشند یا کوچک مجموعه ای افراد با مهارت ها و تخصص های مختلف است که اگر چیدمان درستی داشته باشند هر کدام بخشی از کار مالی شرکت را بر عهده گرفته و به صورت سلسله مراتبی یا به صورت همسطح کارهای مربوطه را انجام می دهند.تخصص های واحد مالی و حسابداری می تواند به صورت تفکیک شده اعم از کارگزینی ، اداری ، حسابداری ، حقوق و دستمزد و غیره بوده یا اینکه همه امور به صورت مشترک و بدون جداسازی تخصص ها انجام گیرد.به دلیل اینکه واحد مالی و حسابداری در طول سال علاوه بر کارهایی معمول مسئول تهیه کلیه اسناد و مدارک مورد نیاز برای پرداخت مالیات ها و حسابرسی و ممیزی مالی می باشد بهتر است وظایف و تخصص ها به خصوص اگر شرکت بزرگ باشد به صورت کاملا تفکیک شده انجام شود تا امکان پاسخگویی و مهمتر است دفاعیات قانونی به صورت حرفه ای نزد اداره مالیات و دارایی وجود داشته باشد.

چه اسنادی توسط حسابداران تهیه می شود ؟

تهیه اسناد ساده ای مانند فاکتور های فروش و خرید با تمام جزییات و رعایت فرمت های تعیین شده توسط سازمان های دولتی مربوطه . تهیه اسناد مربوط به دفاتر مالی مانند دفتر کل ، دفتر روزنامه ، دفتر دارایی و هزینه ها ، دفتر معین و غیره . حسابداران باید به طور کاملا دقیق و تخصصی نحوه ثبت اطلاعات در این دفاتر را دانسته و نسبت به اجرای آن تعهد داشته باشند .
تهیه اسناد مربوط به حضور و غیاب پرسنل به جهت استفاده در محاسبات حقوق و دستمزد البته گاهی این امور در بعضی شرکتها توسط واحد کارگزینی و اداری انجام شده و فقط اطلاعات ان در اختیار حسابداران جهت محاسبات حقوقی قرار میگیرد .

کنترل های تخصصی در واحد حسابداری شامل چه مواردی می تواند باشد ؟ 

کنترل رسیدگی به حسابهای پرداختی ، این کنترل می تواند شامل کنترل وجود امضاهای مجاز ، ثبت و طبقه بندی صحیح حسابها ، مطابقت حساب ها با مستندات پیوست و غیره باشد . کنترل رسیدگی به دارایی های ثابت مانند امضاهای مجاز ، ثبت و طبقه بندی صحیح حسابها ، رعایت قوانین مربوط به خرید دارایی های ثابت ، کنترل اخذ استعلام بها ، کنترل صحت اسناد مربوط به مناقصه ها و غیره ،کنترل اسناد مربوط به دارایی هایی مانند ملک و مدارک مربوط به انتقال سند ، کنترل مستندات خرید مانند : پیش فاکتور ، فاکتور خرید ، رسید تحویل و سایر اسناد مربوطه

نقش مدیر مالی در کنترل اسناد حسابداری

رسيدگی به اسناد امور مالی و حسابداری همواره يكی از چالش‌های اساسی مدیران مالی بوده است. از آنجا كه هماهنگی در اجرای قوانين و تطابق هزينه‎‌های انجام شده با قوانين و مقررات جاری، از وظايف اصلی و قانونی مدير مالی و روسای حسابداری (عامل مالی) واحدها تلقی می‌گردد، اداره رسيدگی و كنترل اسناد در حوزه مديريت مالی از جايگاه ويژه‌ای برخوردار است.

هدف رسيدگی به اسناد مالی چیست؟

رسيدگی و كنترل اسناد به منظور مطابقت اسناد با كليه قوانين و مقررات عمومی و اختصاصی جلوگیری برخورد سليقه‌ای حسابداران در امر مهم صدور اسناد‌حسابداری ايجاد زمينه برای اجرای وظيفه مقدس، مهم و خطير مديريت مالی تسريع در روند رسيدگی و پرداخت هزينه‌ها و نهايتاً استفاده بهينه از منابع مالی استفاده بهينه از توان تخصصی كارشناسان و حسابرسان

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.